Kalender 2023

29. juli Langeland Rundt – 5. etape

Vi gennemfører 5. etape af Langeland Rundt til fods (Lindelse-Rudkøbing) lørdag den 29.
juli med busagang fra Rudkøbing kl. 10.

16. juli Vadetur til Storeholm – obligatorisk tilmelding!

Søndag den 16. juli kl. 10 inviterer stivennerne ligesom sidste år på en speciel oplevelse: En vandre/vadetur til Storeholm, som navnet til trods er en lillebitte holm/sandø, som ligger nord for Ristinge Hale.

Vi mødes for enden af Halevejen, 5932 Humble og vandrer ud til Ristinge Hales nordspids, hvorfra vi vader max. 20 minutter gennem vandet over til Storeholm. Vel i land traver
vi rundt om holmen, holder en frokostpause, og så går det retur gennem vandet og til p-pladsen.
Efter strabadserne giver stivennerne kaffe/kage til dem, som har lyst, i Jette Purup/Bo Trolles sommerhus Piledybet 10, 5932 Humble.
VIGTIGT VIGTIGT VIGTIGT: Vi går gennem vandet, og du risikerer at blive våd godt op ad lårene afhængig af, hvor høj du er (-: Du kan godt gå i bare fødder gennem vandet, men pga sten kan det være praktisk at medbringe fodtøj, som kan tåle vand, samt et håndklæde og måske tørre bukser.
Turen er på ca. 7 km, og det er gratis at gå med. Tilmelding er obligatorisk, max antal deltagere er begrænset til 40 af Storeholms ejer – og der er ikke adgang for hunde.
Tilmeld dig pr. mail senest den 11. juli til Jette Purup purup@tdcadsl.dk – først-til-mølle-princippet gælder. Du får hurtigt besked, om du har fået en plads. Hvis vejrudsigten varsler megen regn eller storm, aflyser vi pr. mail til de tilmeldte senest dagen før, lørdag den 15. juli kl. 14.
Spørgsmål? Ring til Jette 3070 8380

26. juni Rundtur øst for Tullebølle

Søndag d. 26. juni 2023 går vi en tur (den samme) øst for Tullebølle.
Vi mødes begge dage kl. 10.00 ved p-pladsen, Tullebølle Fritidspark, Bygaden 74 A, Tullebølle. Herfra går vi ad stien til Tullebølle Kirke og fortsætter ad småveje til Langelandsbæltet. Herefter går vi sydpå langs stranden til vi når Øhavsstien, som vi følger hele vejen tilbage til Tullebølle Fritidspark, hvor turen slutter.
Tullebølle Fritidspark er etableret af lokale ildsjæle med petanquebaner, legeplads, udsigtstårn, shelter og grillhytte/madpakkehus. Et aktivt sted, hvor alle er velkomne.
Turen er ca. 8,5 km, både medlemmer og ikke-medlemmer af Langelands Sti-venner kan deltage, der er ingen tilmelding og den er gratis. Husk godt fodtøj, madpakke og vand/kaffe til turen.

27. maj

Lørdag den 27. maj (pinselørdag) går vi 4. etape af Langeland Rundt til fods – fra Ristinge til Lindelse.
Vi mødes kl. 10.00 på p-pladsen ved Lindelse Kirke. Herfra bliver vi fragtet i bus til Ristinge Havn, hvor turen begynder.
Vi går langs Ristinge Nor, dels ad en smal trampesti (lange bukser er godt), dels på stranden (så solide vandresko!).
Da det ved høj vandstand er vanskeligt at følge Kølle Nor og Lindelse Nor rundt i vandkanten, går vi også en væsentlig del af turen på asfalt – ad Møllevænget, Helsnedvej og Kædebyvej.
Vi slår et smut ned om Kædeby Has , nyder frokosten i strandkanten og kaster et blik på mindestenen ved Kædeby Bro. Ved Langelands Fodboldgolf på Langøvej har vi fået lov til at skyde genvej over den smukke golfbane og nyde udsigten fra hatbakken Krejbjerg, før vi – igen på asfalt – via ”Næhbakken” sætter kurs mod Lindelse.
Etape 4 er ca. 14,5 km lang og vil nok vare ca. 4 timer. Husk (igen) solidt fodtøj, en madpakke og godt med drikkelse.

Arrangementet også bussen – er gratis, og alle er velkomne, men du skal tilmelde dig med navn, email og tlf. til Orla Duedahl, orla@duedahl.dk eller tlf. 4033 9910 senest onsdag 24. maj kl. 12.

NB FØRST TIL MØLLE: Tilmelding er obligatorisk og bindende.
Max. antal deltagere: 90.

Du kan se alle 9 etaper på vores webside – samt se lidt om området vi går i KLIK HER

Bogen “En fodtur Langeland Rundt langs kysten” kan købes hos Bog og Idé i Østergade i Rudkøbing. Pris: 75 kr.Du kan læse mere om fodturen og downloade kort og beskrivelser gratis på VisitLangelands hjemmeside www.langeland.dk/langeland/oplevelser/vandre-og-gaature/gaa-langeland-run