Tidligere vandreture

En let fugletur til Botofte, Sletø og Tøvelsø 3. maj

Fredag 3. maj kl. 10 inviterer vi på endnu en kort vandretur specielt god for
dem, der helst ikke vil gå alt for længe eller alt for langt. Vi mødes på p- pladsen
for enden af Botofte Strandvej, 5953 Tranekær, går nordpå langs kysten og
følger markvejen til Sletø og gennem Tøvelsø Huse.
Hvis tyren fra Tøvelsøgaard ikke er ude, kan vi bestige hatbakken ved Tøvelsø.
Vi fortsætter til Botofte Skovmose, hvor den lokale fuglekigger og -ekspert fra
Danmarks Ornitologiske Forening, Claus Dalskov, Tranekær, fortæller om fuglelivets
udvikling i Botofte Skovmose.

Derefter tilbage til stranden, hvor vi startede.
Turen foregår på mark-, grus- og asfaltvej, og vi afpasser tempo og pauser efter deltagerne.
Medbring gerne kaffe, te eller andet styrkende og tag fornuftigt fodtøj på. Det er gratis at deltage for
både medlemmer og ikke-medlemmer af Langelands Sti-venner. Ingen forhåndstilmelding.
Turledere: Ingvard Hansen og Bodil Skriver
/5/1 – en let rute på 5 km i roligt tempo

Cykletur mellem hatbakker 9. maj

I slutningen af marts blev Geopark Det Sydfynske Øhav udnævnt til UNESCO Global Geopark. Med udnævnelsen fra FN-organisationen bliver vores område anerkendt for sin særlige geologiske betydning og stærke kulturarv som et af verdens største oversvømmede istidslandskaber.
Fra 9. til 12. maj fejres udnævnelsen med Geopark Dage på tværs af hele Sydfyn, Langeland og Ærø. Lokale og gæster kan opleve friluftsaktiviteter, lokal mad og ny viden om den lokale natur-, kultur- og geologi-historie.
Som et indslag i geoparkdagene inviterer Langelands Sti-venner på en geologisk cykeltur Kr. Himmelfartsdag torsdag 9. maj.

Vi starter fra Bagenkop Havn ved Spisestedet Havnen kl. 10 og cykler mellem hatbakker til Magleby Kirke, videre over Broløkke Herregård til Dovns Klint og tilbage til Bagenkop.
Vi cykler i roligt tempo med flere stop og spisepause undervejs (medbring
madpakke og drikkelse). Sti-vennernes formand Orla Duedahl, som også er
geograf, fortæller på hatbakken Fakkebjerg (vistnok Langelands næsthøjeste) om øens ca. 1000 hatbakker –
et helt specielt geologisk fænomen.
Turen varer 3-4 timer og er 22 km lang. Alle er velkomne – ingen forhåndstilmelding
Mere om geoparkdagene: https://www.geoparkoehavet.dk/geopark-dage
Turledere: Orla Duedahl og Ingvard Hansen

VANDRING I RUDKØBING: Som led i Langeland Kommunes kultur-weekend Lys i Mørket arrangerer Langelands Sti-venner en byvandring i Rudkøbing fredag 3. november. Vi oplever sammen nogle af de mange begivenheder i byen denne aften.

Vi mødes kl. 17 ved det gamle røde pakhus på Søndre Mole, Havnepladsen 9A på Rudkøbing Havn, hvor vi ser på udstillingen om de gamle sejlskibe. Vi kan måske også gå ombord på de flotte skibe ”Mjølner” og ”Ejno”.

Herfra går vi til Sidsel Bagers Gade, hvor vi uden for Sabine Majus’ guldsmedie lytter til skøn musik. Rundt om hjørnet skal vi ind og se Sct. Bendts katolske kapel, hvor vi benytter os af chancen for at komme ind i det smukke rum med glasmosaikker og kalkmalerier.

Så skal vi op til Rudkøbing Bymølle, hvor vi kan komme ud på rundgangen og nyde udsigten i aftenmørket. Turen slutter ved Langelands Museum, hvorefter man selv kan gå på opdagelse og finde andre lys i mørket. Hele programmet findes på Visit Langelands hjemmeside https://www.langeland.dk/lys

Turen er på lidt over 2 km, den er gratis og kræver ikke tilmelding – bare mød os i mørket på havnen..

12. August Fortidsminder på Cykel

CYKELTUR TIL FORTIDEN: Lørdag 12. august inviterer Langelands Sti-venner på en 35 km lang cykelrundtur til seks fortidsminder. Start og slut ved Sundhedshuset i Rudkøbing.

Ruten fører bl.a. forbi en lille fin dysse ved Klavsebølle og Ringelshøj Langdysse i Pæregaard Skov samt Renes Høj ved Ravnebjerg Skov.

I Tranekær – ca. halvvejs – gør vi ophold ved Medicinhaverne, hvor madpakken kan indtages. Efter pausen går turen via Botofte til Tvede Skov med et stop ved dobbelt-jættestuen, et imponerende bygningsværk.

Næstsidste fortidsminde på ruten er langdyssen ved Løkkeby, og til sidst besigtiger vi Bjerrebygaard-dyssen, et fantastisk fortidsminde omkranset af gamle egetræer. Og så går turen retur til Rudkøbing.

Starten går kl. 10 ved Sundhedshuset, Havnegade 118, Rudkøbing. Turen er gratis. Ingen forhåndstilmelding – du kan bare møde op.

15. juni og 25. juni – Rundtur øst for Tullebølle

Torsdag den 15. juni og igen søndag d. 25. juni 2023 gik vi en tur (den samme) øst for Tullebølle.
Vi mødes begge dage kl. 10.00 ved p-pladsen, Tullebølle Fritidspark, Bygaden 74 A, Tullebølle. Herfra går vi ad stien til Tullebølle Kirke og fortsætter ad småveje til Langelandsbæltet. Herefter går vi sydpå langs stranden til vi når Øhavsstien, som vi følger hele vejen tilbage til Tullebølle Fritidspark, hvor turen slutter.
Tullebølle Fritidspark er etableret af lokale ildsjæle med petanquebaner, legeplads, udsigtstårn, shelter og grillhytte/madpakkehus. Et aktivt sted, hvor alle er velkomne.
Turen er ca. 8,5 km, både medlemmer og ikke-medlemmer af Langelands Sti-venner kan deltage, der er ingen tilmelding og den er gratis. Husk godt fodtøj, madpakke og vand/kaffe til turen.